Biography

Jimmy Diamond vervoert ons naar de americana en roots rock van de seventies die geïnfuseerd is met hedendaagse indie rock. Muziek die langs rauw gitaarwerk en pedal steel een episch geluid van een nieuwe morgen vertegenwoordigd.

 

De leden van Jimmy Diamond vormen de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalter’s Strand of Oaks. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar stroomt er een soortgelijk DNA door de muzikale bloedbanen. In het najaar van 2020 verscheen de eerste officiële release ‘Airplane’ die de weg baande voor hun eigenzinnige versie van americana-indie-rootsrock, bestand tegen de wapeningen des tijds en gebrand op een betere toekomst.

 

Vergaande plannen voor verdere releases moeten een gevolg gaan krijgen in 2021, waarbij wordt samengewerkt met onder andere Arjan Miranda (Black Mountain), Timothy Showalter (Strand of Oaks) en Martijn Groeneveld (Mailmen studio, Utrecht). Fans van Jim James, Ray LaMontagne, Richard Swift zullen de eigenzinnige sound van Jimmy Diamond zeker waarderen.

Rider

Download
Rider (Dutch)
JD_RIDER_2022.pdf
Adobe Acrobat Document 1.2 MB

Bio

Download
Bio (Dutch/Eng)
Jimmy Diamond - Bio 2021 (1).pdf
Adobe Acrobat Document 217.5 KB

Photo

Download
Photo
Jimmy Diamond - Persfoto 2021.jpeg
JPG Image 3.1 MB
Download
Photo B/W
Jimmy Diamond - Persfoto 2021 BW.jpeg
JPG Image 4.3 MB